Чуркін голосуватиме "проти": Малайзія вимагатиме трибуналу ООН по катастрофі МН-17

На думку малайзійської сторони, суд стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування".

Ілюстрація:www.youtube.com

Трибунал стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування", вважає малайзійська сторона, однак РФ виступає проти створення подібного органу. Про це пише DW, передають Патріоти України.

Малайзія розповсюдила в Раді Безпеки ООН проект резолюції, в якому йдеться про необхідність створення міжнародного трибуналу для кримінального переслідування відповідальних за аварію на Україні літака Boeing 777 "Малайзійських авіаліній". Про це в четвер, 9 липня, повідомляє агентство AFP.

За даними агентства, документ заснований на 7 главі Статуту ООН, що дозволяє вводити санкції щодо осіб, оголошених причетними до трагедії в судовому порядку. У проекті резолюції йдеться, що Радбез ООН повинен "сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою - добитися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року". На думку малайзійської сторони, суд стане "ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування".

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте також закликав до створення міжнародного трибуналу для розслідування справи про катастрофу літака. "Трибунал ООН є найкращим варіантом покарання винних у катастрофі MH17, оскільки це вдалий шанс віддати їх суду", - заявляв Рютте.

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...