Чи бути переговорам з Захарченком: У СБУ дали відповідь на скандальну заяву Савченко

Все має бути в відповідності до мінських домовленостей, вважають в СБУ.

Радник голови СБУ Юрій Тандіт. Фото: day.kiev.uaЯк заявив в ефірі "5 каналу" радник голови СБУ Юрій Тандіт, у Службі безпеки України (СБУ) підкреслили важливість неухильного виконання мінських домовленостей, повідомляють Патріоти України.

"Ми ні в якому разі не будемо відходити від мінських домовленостей. Для нас мінські домовленості - дорожня карта, навколо якої створено захист, санкції, які були введені", - заявив Тандіт.

Він зазначив, що слова народного депутата Надії Савченко про те, що в переговорному процесі повинні брати участь ватажки самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" Захарченко і Плотницький, могли бути вирвані з контексту або не зовсім правильно витлумачені.

При цьому радник голови СБУ нагадав, що Захарченко перебуває в міжнародному розшуку, в тому числі за підготовку терактів, а тому "він не може бути ніяким чином бути депутатом з боку ДНР". Додамо, що раніше ватажок бойовиків ДНР Олександр Захарченко погрожував убити Савченко, якщо Надія приїде на окупований Донбас для переговорів щодо обміну полоненими.

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...