"Чи то наша техніка хрінова, чи то хріново воюємо": Авіаексперт запідозрив Кремль у брехні щодо авіакатастрофи у Сирії

Ударний вертоліт Ка-52 оснащений кріслами-катапультами екіпажу, тому смерть російський пілотів виглядає досить підозрілою, бо вони навіть не намагалися врятуватися.

Ка-52 у Сирії впав не просто так? Фото: Вікіпедія.

Пояснення Кремлем чергової загибелі військових пілотів у катастрофі вертольота Ка-52"технічними несправностями" звучать підозріло. Про це на своїй сторінці в Facebook пише відомий авіаексперт Вадим Лукашевич, передають Патріоти України.

"На хвилиночку - ударний вертоліт Ка-52 оснащений кріслами-катапультами екіпажу, що спрацьовують з відстрілом несучих лопатей, але задавати питання "чому ніхто не катапультувався?" якось не патріотично. Не буду озвучувати те, що всі подумали, але зауважу, що на цих кавунових кірках "зіткнення з птахами" і "технічні несправності" можна, звичайно, покататися ще одну-дві катастрофи з втратою пілотів, але потім все-таки доведеться публічно вибирати - чи то наша техніка хрінова, то чи хріново воюємо", - зазначає він.


ППО посилиться: Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну систему в Україну "за кілька тижнів"

четвер, 18 квітень 2024, 15:30

Гельмут Раух, керівник збройової компанії Diehl Defense, яка виробляє засоби протиповітряної оборони IRIS-T SLM, анонсував доставку ще одніє системи в Україну за кілька тижнів, передають Патріоти України. Деталі: Раух прибув до Києва разом з групою під...

Перевзувся? "Ми не можемо грати в політику": Джонсон назвав надання допомоги Україні критично важливим

четвер, 18 квітень 2024, 15:24

Спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон назвав ухвалення пакета військової допомоги Україні критично важливим. За його словами, політичні ігри в цьому питанні є неприпустимими, передають Патріоти України. . Відповідну заяву Джонсон...