Число росіян, які попросили притулку в США, досягла рекорду за останні 22 роки

"Піндосія" і "Гейропа" залишаються найбільш бажаними країнами для росіян.

Росіяни масово імігрують з країни. Фото: visaoffice.by.

У 2016 році число громадян Росії, які запитують притулку в США, досягла максимуму за 22 роки. Про це повідомляє Radio Free Europe з посиланням на дані міністерства внутрішньої безпеки США, інформують Патріоти України.

Загальна кількість росіян-прохачів притулку зростає четвертий рік поспіль. У фінансовому році, який закінчився 30 вересня, оформлено 1912 запитів з Росії.

У порівнянні з 2012 роком зростання склало 31%, а за чотири роки - 164%. Рекорд за кількістю громадян РФ, які запитують у США притулок, був поставлений в 1994 році - 2127 заявників.

Ще більше росіян їдуть в Європу, яка залишається найпопулярнішим напрямком еміграції. У 2015 році країни ЄС отримали більше 18 тисяч запитів на притулок від росіян - на 30% більше, ніж роком раніше.

Згідно з останньою доступною статистикою, за першу половину 2016 року прохачів було вже 11465, а значить, якщо темпи збережуться, то зростання за підсумками року складе ще близько 28%.

В першу чергу росіяни прагнуть потрапити до Німеччини - там за 10 місяців отримали 10172 запити на притулок.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...