"Давайте поддержим Украину": ​У Нідерландах чиновники агітуватимуть "за" асоціацію з Києвом

Буде проведена спеціальна акція.

Ілюстрація: ЖЖНапередодні референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який повинен відбутися 6 квітня в Нідерландах, на центральній площі Амстердама відбудеться велика акція на підтримку угоди за участю нідерландських чиновників, політичних і громадських діячів, повідомляють Патріоти України.

Організатором акції став голландський рух Stem voor Nedeland, який проводить кампанію "за" угоду. "Близько двох років тому українці вийшли на протест на Майдані в Києві проти корумпованого уряду і за Європу. Разом з представниками різних політичних сил, громадських організацій та діячів на площі Дам ми хочемо показати, що підтримуємо Україну в боротьбі за європейські цінності, свободу і демократію", - зазначається на сайті організації.

Акція, яка відбудеться 3 Кквітня, матиме назву Maidam, що, ймовірно, є символічним поєднанням назви амстердамської центральній площі Дам (De Dam) і українського Майдану.

За планами, у ній візьмуть участь міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс, міністр оборони країни Жанін Хенніс-Пласхерт, голова організації роботодавців VNO-NCW Ханс де Бур, лідери політичних партій VVD, PvdA, GroenLinks, CDA, D66, громадські та політичні діячі.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Угоду вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак відповідно до закону, що набув чинності в країні 1 липня минулого року, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо було зібрано 300 тис. підписів.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...