"Делегация РФ опять врет": Як Чуркін знову зганьбився в ООН

На чергову спробу збрехати лідера російської делегації в ООН відповів постпред України Володимир Єльченко.

Віталій Чуркін. Фото: www.yaplakal.com.

Представник російських дипломатів вкотре спробував очорнити Україну перед світовою спільнотою, заявивши, що нібито Україна офіційно ніколи не зверталася в ООН із запитом про введення миротворчої місії на окуповані території Донбасу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

На цю спробу лідера російської делегації в ООН відповів постпред України Володимир Єльченко, вказавши Чуркіну на його відверту брехню: «Сьогодні делегація РФ знову бреше, цього разу заявляючи, що Радбез не отримував запит від України щодо розміщення миротворчої місії. Для протоколу: Україна на найвищому рівні офіційно зверталася до цієї Ради, а також до Генерального секретарю з аналогічним запитом, як мінімум двічі».

З огляду на інцидент, що трапився, він підкреслив, що Президент України до Радбезу ООН і Генасамблеї, затверджене Верховною Радою ще 17 березня 2015 року. Український постпред наголосив, що цим документом секретаріатом було присвоєно номер S / 2015/225. Також постпред України попросив Секретаріат ООН роздати присутнім копії українських запитів.

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...