"Денег нет": В Росії вирішили не піднімати з дна Середземного моря винищувачі, потоплені "Адміралом Кузнецовим"

"Як це по-російськи - нагадити і втекти", - пишуть користувачі соцмереж.

"Адмірал Кузнецов" потопив більше своїх літаків, ніж НАТО за всю історію. Фото: 112.ua.

Росія вирішила не піднімати винищувачі МіГ-29К і Су-33, які затонули під час походу російського авіаносця "Адмірал Кузнєцов" до Сирії. Про це заявили джерела в Міністерстві оборони і авіапромі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Rambler News Service.

"Після падіння палубних винищувачів поблизу берегів Сирії розглядалася можливість їх підйому з дна. Однак після оцінки всіх факторів ця операція визнана недоцільною, — йдеться в повідомленні. — Це досить дорогий захід. При цьому витрати будуть не цілком виправдані".

Витрати обумовлені необхідністю відправки корабля для пошукових операцій і глибоководних апаратів для підняття літаків.

"На борту літаків, звичайно, є секретне устаткування, яке не повинно потрапляти в чужі руки. Перш за все, це апаратура системи держрозпізнавання. Але під час катапультування льотчика це обладнання повинно автоматично самознищуватися", — підкреслило джерело.

Відзначимо, що в соцмережах висміяли рішення РФ по потерпілим крах авіаносцях.

Так, User1923660 написав: "Штучні рифи оптом — ВКС РФ".

Gerald Broflovski: "Правильно, інакше ще що небудь втоплять".


У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...