​Держдеп США дав новий сигнал іноземним компаніям про фінансову блокаду Росії

Формально Білий дім звернувся до бізнесу, що має американське походження. Однак іншим інвесторам доведеться прямувати тим же шляхом, щоб уникнути економічних та ділових ризиків на найпотужнішому фінансовому ринку світу.

Держдепартамент США, Марк ТонерАмериканські компанії можуть зіткнутися з економічними та репутаційними ризиками, співпрацюючи з Росією. Про це заявив офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер, повідомляють Патріоти України з посиланням на російське ТАСС.

Поставлене чиновнику питання стосувалося випуску Росією 10-річних єврооблігацій на суму 1,75 млрд дол. Тонер зазначив, що Вашингтон не може накласти заборону на придбання їх американськими компаніями.

"Але ми попереджаємо компанії про ризики, пов'язані з веденням бізнесу з Росією", – додав дипломат.

Раніше повідомлялося, що Росія змушена сама для себе випустити облігації через санкції банків Європи і США. На думку аналітиків, це більше схоже на інструмент вилучення надлишку валютної ліквідності в російських банків, ніж на реальне залучення іноземних інвесторів.

Росія не розміщувала держоблігації на міжнародних ринках з вересня 2013 року. Відтоді доступ на ці ринки для РФ був закритий через санкції Заходу, введені після анексії Криму. При цьому формально ці санкції не поширюються на державні запозичення.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...