Діям нардепів, які перешкоджали перевезенню Насірова на медогляд, буде надана правова оцінка - НАБУ

​У бюро наголосили, що нардепи, які блокували перевезення глави ДФС, порушили закон.

НАБУ, Ілюстрація:Politeka

Народні депутати України, які перешкоджали співробітникам НАБУ доставити усуненого від виконання обов’язків голови ДФС Романа Насірова на обстеження до спеціалізованої медичної установи, порушили закон, і їхнім діям буде надано правову оцінку. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на повідомлення НАБУ, зазначають Патріоти України.

"З моменту затримання впродовж 72-х годин підозрюваний перебуває під вартою і будь-яке перешкоджання діям детективів є кримінально караним діянням (стаття 343 Кримінального кодексу України)", – йдеться в повідомленні.

Народний депутат від "Самопомочі" Андрій Журжій на своїй сторінці у Facebook розмістив фото, де, за його словами, зображені депутати, які "блокували" транспортування Насірова. Він вказав прізвища таких колег від БПП як Олександр Третьяков, Гліб Загорій, Андрій Антонищак, Валерій Давиденко.

Водночас фракція «Блок Петра Порошенка» 4 березня поширила повідомлення, в якому заявила, що не готувала і не планує готувати будь-яких заяв чи звернень стосовно висунення підозри Роману Насірову.

"Не виключено, що окремі члени парламенту, в тому числі й фракції БПП, можуть робити власні звернення стосовно справи Романа Насірова. Однак, будь-які ініціативи окремих депутатів фракції не можна розцінювати як позицію фракції", – заявили у БПП.

Голова САП Назар Холодницький сьогодні заявив, що відомство вживатиме всіх заходів задля проведення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Роману Насірову сьогодні чи завтра.

Сам Роман Насіров через соцмережі заявив, що не імітує захворювання і налаштований з часом піти до суду для обрання йому запобіжного заходу.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Керівник Китаю взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le ...