Для Кремля це стало великою несподіванкою, - Боровий про масові протести в Росії

Недозволені владою мітинги зібрали величезну кількість людей, до того ж в них взяли участь багато молодих людей.

26 березня в Москві затримали більше 1000 учасників антикорупційного мітингу. Фото: Обозреватель.

Протести, які пройшли в Російській Федерації 26 березня, демонструють, що "ситуація радикально змінилася, і тепер протести будуть носити зовсім інший характер". Таку думку "Обозревателю" висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий, передають Патріоти України.

"Це означає те, про що я багато разів говорив: що ми підходимо до моменту, коли суспільство не може терпіти цю владу", - сказав він.

У цьому контексті політик звернув увагу на те, що, по-перше, таку велику кількість людей зібрали недозволені владою заходи і, по-друге, в них взяла участь велика кількість молоді.

"Це абсолютно молодіжне явище, на відміну від спокійних прогулянок по Бульварному кільцю або прогулянок по дозволеним місцях. Я думаю, що для Кремля це було великою несподіванкою - на недозволену акцію вийшла така кількість людей". "Зараз всі говорять про те, що на вулицю вийшло "непоротое поколение", молоді люди не злякалися".

За прогнозами Борового, ситуація "буде розвиватися". "У Москві було заарештовано близько тисячі осіб - це серйозний симптом, який означає, що ситуація радикально змінилася, і тепер протести будуть носити зовсім інший характер. Закінчується час знущання, знущання над тими, хто закликає владу одуматися. Якщо раніше це були мирні протести, то тепер в будь-який момент вони можуть перетнути ту межу, яка відділяє мирні протести від бунтів", - попередив політик.

"Це пропозиція вибору для Кремля. Або організовані реформи, або бунти, неорганізовані протести", - підкреслив він.

Нагадаємо, 26 березня в Росії відбулися антикорупційні мітинги. Найбільші акції протестів пройшли в Москві і Санкт-Петербурзі. Проти учасників протесту застосовували палиці і газ. Станом на ранок 27 березня в Москві було затримано 1030 осіб.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...