Дмитро Медведєв натякнув, що Путін планує розірвати дипломатичні відносини з Україною

Російський прем'єр пов'язав своє припущення з відповіддю на так звану спробу української розвідки організувати диверсії в окупованому Криму.

Дмитро Медведєв. Фото: book-face.ru.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв припустив можливість розриву дипломатичних відносин з Україною. Відповідаючи на питання журналістів, Медведєв зазначив, що "в історії всяке бувало", пишуть Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Я нагадаю, що у нас після відомих подій виявилися розірваними відносини з Грузією. Та й в інших випадках відбувалися різні події. Я б не хотів, напевно, щоб це так завершувалося, але якщо іншого варіанту впливу на ситуацію не залишиться, президент, напевно, таке рішення може прийняти", — сказав Медведєв.

При цьому він підкреслив, що подібні рішення приймає президент, так як він веде зовнішню політику держави.

Раніше сьогодні російські ЗМІ повідомили, що Кремль розглядає можливість розриву дипломатичних відносин з Україною як відповідь на так звану спробу української розвідки організувати диверсії в окупованому Криму.

Одним із варіантів відповіді Москви на дії Києва може стати закриття російського диппредставництва і відкликання всього дипломатичного складу посольства. "Одним з можливих варіантів жорсткої відповіді може стати розрив дипломатичних відносин. У Москві цей варіант опрацьовують. Однак останнє слово залишається за главою держави, який прийме рішення на основі зібраних даних", - повідомлялось в російських ЗМІ з посиланням на джерело в російських зовнішньополітичних колах.

Нагадаємо, 28 липня президент РФ Володимир Путін своїм указом звільнив Михайла Зурабова з посади посла Росії в Україні. Тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні був призначений Сергій Торопов.

29 липня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Росія запросила агреман на призначення повноважного представника президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі Михайла Бабича послом в Україні.

3 серпня заступник міністра з питань європейської інтеграції МЗС України Олена Зеркаль заявила, що питання затвердження нового посла РФ в Україні знято з порядку денного.

4 серпня Пєсков заявив, що в Кремлі вважають, що Україна вирішила знизити рівень дипломатичного представництва РФ в Києві.

Директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макєєв повідомив, що незатвердження в Україні Бабича послом Росії не свідчить про розрив дипломатичних відносин з РФ.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...