До Дня святого Валентина: Love story відомих українських політиків (фото)

Майбутній чоловік Леді Ю познайомився з Юлією Володимирівною, помилившись номером телефону, Петро і Марина Порошенки познайомились на дискотеці, а у Арсенія і Терези Яценюків був службовий роман.

Юлія і Олександр Тимошенко. Фото: Ivona.

Особисте життя політиків часто залишається за кадром, незважаючи на те, що сім’я для них – міцний і потужний тил із романтичною історією. Напередодні Дня закоханих Факти ICTV пропонують пригадати історії знайомства українських політиків з їхніми половинками, а також найромантичніший день у житті – весілля, передають Патріоти України.

Петро Порошенко

Зі своєю майбутньою дружиною Мариною Петро Порошенко познайомився у студентські роки на дискотеці. За словами першої леді, це була любов із першого погляду. Порошенко-студент був дуже товариським, мужнім і цікавим. До того ж, він був майстром спорту з вільної боротьби та дзюдо. Марина зізнається, за його спиною вона відчувала себе, як за кам’яною стіною.

Зустрічатися Марина та Петро почали через півроку, коли їх разом направили в колгосп прибирати урожай. Через рік пара подала заяву в РАЦС, але Петру Олексійовичу прийшла повістка з військкомату.

Незважаючи на час і відстань, 8 вересня 1984 року Марина та Петро Порошенко таки одружилися. Петра Олексійовича відпустили зі служби на 10 днів, а потім він знову поїхав у частину.

Арсеній Яценюк

Арсеній і Терезія Яценюк познайомилися в банку, де разом працювали. Дівчина проявила ініціативу та запросила Арсенія на каву. За словами самого Яценюка, це було кохання з першого погляду.

Стосунки пари розвивалися дуже швидко, вже за 3 місяці Арсеній запропонував дівчині жити разом. А ще через 2 місяці – 30 квітня 1999 року – Арсеній і Терезія одружилися.

Юлія Тимошенко

Зі своїм майбутнім чоловіком Олександром Юлія Тимошенко познайомилася по телефону – хлопець просто помилився номером. Голос 16-річної Тимошенко не дав йому кинути слухавку. Тоді Олександр набрався сміливості та запросив дівчину на побачення. Після п’ятого дзвінка Юлія таки погодилася на зустріч.

– Ось ці випадкові хвилини були моїм щасливим квитком, коли помилився номером, але не помилився в дівчині, – згадує Олександр.

Пара почала зустрічатися і вже 14 вересня 1979 року зіграла весілля.

Віталій Кличко

Зі своєю дружиною Наталією боксер Віталій Кличко познайомився у 90-х на фестивалі Чорна перлина. Дівчина була успішною моделлю і не приймала залицяння Кличка, який засипав її подарунками та квітами. Проте вже за півроку Наталія здалася, і пара почала зустрічатися.

26 квітня 1996 року Віталій і Наталія одружилися. Весілля обійшлося без урочистої церемонії, застілля і фати – відразу після розпису Віталій полетів у Німеччину на важливий бій, а Наталя залишилася в Києві.

Олег Тягнибок

Олег і Ольга Тягнибок зустрілися на засіданні товариства української мови, коли дівчина вчилася на другому курсі університету у Львові.

– У Львові в 90-х роках у студентських рухах була унікальна атмосфера. Ми тільки починали пізнавати свою історію. Відбувалися історичні лекції, зустрічі з дисидентами, політв’язнями. Такий справжній історичний пошук давав дуже багато натхнення, – згадує Ольга.

За її словами, під час першої зустрічі Олег був одягнений у плащ, білий шарф і капелюх – цим хлопець дуже вирізнявся серед інших студентів.

Шлюб пара уклала 27 квітня 1991 року. На весілля молодята їхали на возі з конями.

Олег Ляшко

Один із найскандальніших українських політиків Олег Ляшко зі своєю цивільною дружиною Росітою Сайранен познайомився в залі ігрових автоматів. Тоді Ляшко ще не був народним депутатом і дуже любив азартні ігри. Між парою виник конфлікт: Олегові не видавали виграш, а Росіта працювала в закладі адміністратором.

– Я почав скандалити, а вона, дивлюся, спокійна така стоїть, вислухала мене і тільки попросила говорити тихіше. Я навіть розгубився. А потім вже вона зрозуміла, що у мене голос такий. Потім ми бачилися щодня, я їй співав, хвалився своїми талантами, щоб привернути її увагу. Постійно дарував квіти. Ось так і народилася любов, – згадує Олег Ляшко.

У травні минулого року пара відсвяткувала 18-ту річницю спільного життя.

Віктор Ющенко

Зі своєю другою дружиною Катериною Віктор Ющенко познайомився у 1993 році в літаку, який летів до Америки. За збігом обставин, місця Віктора та Катерини розташовувалися поруч. Пара проговорила кілька годин, а коли літак приземлився в аеропорту Кеннеді, не розлучалася.

Після повернення в Україну стосунки пари продовжилися. Віктор завжди відгукувався на прохання Катерини про допомогу, брав участь у благодійних проектах. Крім того, пара разом їздила до хворих дітей і вибирала обладнання для дитячих будинків. У 1998 році Віктор і Катерина одружилися.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...