До наукового керівника Путіна "раптово" прийшов успіх

В 2016 році ректор Санкт-Петербурзького гірничого університету Володимир Литвиненко став доларовим мільярдером.

Литвиненко та Путін на зустрічі з викладачами та студентами Санкт-Петербурзького гірничого університету. Фото: Гордон.Ректор Санкт-Петербурзького гірничого університету Володимир Литвиненко, який прославився як науковий керівник Володимира Путіна, в черговий раз став найбагатшою людиною серед керівників російських ВНЗ. Про це повідомляють "Ведомости", передають Патріоти України.

Литвиненко, під керівництвом якого президент Росії раніше захистив кандидатську дисертацію, за 2016 рік задекларував дохід у 195,7 млн руб (понад $3,2 млн. - Ред.).

Однак, за даними видання, офіційні декларації Литвиненка відображають лише малу частину його положеня.

"Цьогоріч ректор став доларовим мільярдером, довівши в квітні свою частку в одному з найбільших у світі виробників добрив, компанії "Фосагро", до 19,35% акцій. Станом на червень вартість цього пакета становила 59,9 млрд руб. ( понад $1 млрд. - Ред.)", - йдеться в повідомленні.

Литвиненко є другим за величиною співвласником "Фосагро" після засновника компанії, екс-сенатора від Мурманської області Андрія Гур'єва. Сім'я останнього контролює 48,48% акцій.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...