Донбас - Донбасом, Крим - Кримом: США не збираються знімати санкції з Росії за анексію української автономії

Навіть якщо Росія відповзе з Донбасу, але залишиться на українському півострові, остаточно санкцій вона не позбудеться.

Деніел Фрід. Фото:news.ykt.ruУ разі вирішення конфлікту на Донбасі Сполучені Штати Америки можуть зняти загальні санкції з Росії, але залишити обмежувальні заходи, введені за анексію Криму. Про це заявив днями координатор політики санкцій Держдепартаменту США Деніел Фрід під час виступу у Школі міжнародних відносин у Вашингтоні, зазначають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Можливо, буде досягнуто задовільного рішення на сході України, а Крим залишиться під російською окупацією. У цьому випадку ми б зняли загальні санкції з Росії, але залишили санкції щодо Криму. США і Європа спеціально ввели окремі санкції щодо Криму, щоб зберегти цю можливість", - сказав Фрід.

При цьому експерт заявив, що Росія як і раніше налаштована на дипломатичне вирішення конфлікту на сході України, і не виключено, що це станеться в 2016 році.

Санкції Заходу проти Москви були введені в позаминулому році через анексії Росією українського Криму, а пізніше через підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі. Зокрема, введені санкції стосуються енергетичної, банківської та оборонної галузей.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...