Досить панькатися: Генштаб має дозволити нашим воїнам адекватно відповідати на обстріл бойовиків, - Жебрівський

Бойовики припинять випробовувати українську оборону, якщо будуть отримувати потужні відповіді на збройні обстріли, вважає голова Донеччини.

Павло Жебрівський. Фото:gazeta.dt.ua

Чільник Донеччини заявив, що російські найманці дотримуватимуться тиші на Донбасі лише у випадку, якщо українські військовослужбовці зможуть ефективно відповідати на їхні обстріли. Про це голова військово-цивільної адміністрації Донецької області заявив у четвер, 3 березня в ефірі 5 каналу, інформують Патріоти України.

Він розповів, що протягом минулої доби терористи понад 60 разів відкривали вогонь. Обстріли продовжилися й сьогодні. Глава області зауважив, що тенденція до збільшення обстрілів на Донеччині триває уже два місяці.

Жебрівський переконаний, що українська сторона має активно давати відповідь на такі дії з боку бойовиків: "Як тільки наші вояки дають ефективну відповідь, тут же вони (бойовики - 5.ua) просять тиші. І через це, я думаю, тут потрібно буде і Генеральному штабу давати можливість нашим відповідати адекватно.

Не просто постріляти - і назад, а дати адекватну відповідь. І, думаю, тоді запросять миру, і тоді буде тиша. Якщо ми будемо відповідати не так ефективно, як потрібно, тоді вони будуть намагатися промацувати нашу оборону і продовжувати обстріли".

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...