Древесину агрессору поставляет Минобороны, а снимают начальника таможни, - Москаль про контрабанду на митниці

Відповідальність за контрабандний експорт дерева з тютюновими виробами всередині лежить на Міністерстві оборони України, що має власні лісові угіддя. Однак "тріскою" при рубці лісів Закарпаття "обрали" начальника митниці - його звільнили.

Геннадій Москаль. Фото: obozrevatel.comУ коментарі виданню «ГОРДОН» голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що українська деревина, яка контрабандним шляхом прямувала за кордон, призначалася російській фірмі, що працює в Празі в обхід санкцій проти РФ, - повідомляють Патріоти України.

"Воюющая страна отправляет дрова, а затем древесину чешской фирме, которую держат россияне в Праге, чтобы уйти от санкций, потому что ранее дерево туда поставляли из РФ. Но когда Чехия присоединилась к санкциям против России, они начали завозить в обход Украины", – сказав він.

На його думку, відповідальність за контрабандний експорт дерева лежить на Міністерстві оборони України, що має власні лісові угіддя, які повинні були перейти в управління Держлісагентства. Однак за контрабандним скандалом було звільнення начальника митниці. "Если агрессору поставляет сырье и древесину Минобороны, то надо снимать начальника таможни? При чем тут глава таможни? Никто же не понес за это наказания", – обурений Москаль.

Він підкреслив, що покарання повинні понести посадові особи, які відповідають в Міністерстві оборони за лісове господарство.

"Если в Закарпатской области какой-то дурак срубит или украдет дерево в лесу, так меня надо снимать как главу обладминистрации? Нельзя так делать. В Минобороны есть главное управление военной разведки: оно могло четко выяснить, что это за фирма, кто ее основатели. Как воюющая страна вместо поставок на восток и заготовки дров поставляет их за рубеж: что, зимой война закончится? Начальник таможни абсолютно не виноват: накажите того, кто отправлял эти дрова", – впевнений Москаль.

Москаль підкреслив, що з контрабандою пов'язані державні структури.

"Около 200 вагонов древесины! Это не приватные фирмы отправляют, а госструктуры, гослесхозы", – уточнил он, добавив, что в настоящее время незаконная отправка прекращена, так как с экспортерами "был проведен разговор на высоком уровне".

Глава обладміністрації також зазначив, що нелогічно експортувати ліс за кордон, коли існує нестача деревини на внутрішньому ринку.

"Наши управления охотничьего и лесного хозяйства не отправляют за рубеж ничего, у нас нехватка и деловой древесины, и топливной, и отходов. Украина переходит на альтернативные виды топлива, и мы при этом дрова тащим за границу! Вдумайтесь: а чем мы зимой будем топить? Котлы настроены на дрова, на щепки, на палетты, на отходы", – пояснив співрозмовник видання.

6 травня Москаль звернувся до прем'єра Володимира Гройсмана з проханням подати президенту подання про його звільнення з посади. Причиною цього Москаль назвав протидію його боротьбі з "сигаретною мафією" в регіоні, що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС. Зокрема, за його словами, в інтересах "сигаретної мафії" Державна фіскальна служба призначила начальником Закарпатської митниці помічника-консультанта нардепа Валерія Пацкана Андрія Кримського. У Держфіскальній службі вже спростували цю інформацію.

Пізніше Москаль заявив, що вже з 7 травня йде у безстрокову відпустку і повернеться на пост тільки тоді, коли на посаду начальника Закарпатської митниці повернуть Володимира Колесникова і "коли в Києві перестануть розглядати Закарпаття як полігон для політичних торгів і експериментів".

Гройсман у відповідь відмовився подавати подання на його звільнення, пообіцяв звернутися в Національне антикорупційне бюро України і Службу безпеки України з вимогою перевірити заяви Москаля, а самого губернатора з керівництвом Закарпатської митниці запросив на зустріч наступного тижня. 7 травня за результатами особистої зустрічі президент України Петро Порошенко заявив, що Москаль і далі буде реалізовувати програму по децентралізації і рішуче боротися з контрабандою в Закарпатті.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...