Другий пілот збитого російського бомбардувальника Су-24 вижив

Офіційно інформація не підтверджена.

Ілюстрація: ЖЖСирійські військові евакуювали другого російського пілота збитого російського бомбардувальника Су-24. Про це повідомляється на сторінці ліванського телеканалу Al Mayadeen в Facebook, передають Патріоти України.

Зв'язок з пілотом, за інформацією телеканалу, вдалося встановити після шестигодинних пошуків. Спецназ сирійської армії протягом двох годин виводив льотчика з тилу бойовиків. Зараз він знаходиться в безпеці на російській авіабазі Хмеймим. інформація поки офіційно не підтверджена.

Нагадаємо, що російський військовий літак Су-24 було збито військовими Туреччини. Двом росіянам, які були на борту Су-24 вдалося катапультуватися, однак у повітрі їх обстріляли сирійські повстанці. Відповідно до їхньої заяви, одного з росіян вони вбили. Через падіння російського літака до МЗС Туреччини викликали дипломатів з США, Франції, Великобританії, Росії та Китаю.

Окрім цього, прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу виступив із заявою про збиття російського літака Су-24. Прем'єр заявив, що Туреччина має повне право відповідати на грубі порушення повітряного простору країни. Нагадаємо, що у Держдумі запропонували припинити авіасполучення з Туреччиною і евакуювати туристів.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...