"Друзі" до наступного ножа у спину: РФ і Туреччина підписали заяву про взаємне скасування торговельних обмежень

​Раніше Путін і Ердоган домовилися про скасування торговельних санкцій, не вирішеним залишилося тільки питання з поставками в Росію турецьких помідорів.

Дмитро Медведєв і Біналі Йилдирим. Фото:government.ru

Росія і Туреччина підписали спільну заяву про взаємне скасування обмежень в торгівлі між державами. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті уряду РФ, інформують Патріоти України.

Документи були підписані за підсумками зустрічі прем'єр-міністрів двох країн Дмитра Медведєва і Біналі Йилдирима. Під російсько-турецькою заявою свої підписи поставили також російський віце-прем'єр Аркадій Дворкович і його турецький колега Мехмет Шимшек.

Як відомо, на початку травня президент Росії Володимир Путін і турецький глава Реджеп Ердоган в Сочі домовилися про скасування торговельних санкцій, однак не вирішеним залишилося лише питання з поставками в Росію турецьких помідорів.

Як повідомлялося раніше, в листопаді 2015 року в Сирії турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24. Після цього 28 листопада 2015 року президент РФ Путін ввів санкції проти Туреччини.

Зокрема, була введена заборона або обмеження зовнішньоекономічних операцій, які передбачають ввезення в РФ окремих видів товарів з Туреччини; заборона або обмеження для організацій, що знаходяться під юрисдикцією Туреччини, на виконання (надання) ними окремих видів робіт (послуг) на території РФ.

Відносини між Москвою і Анкарою почали відновлюватися в середині минулого року. А саме сьогодні, 22 травня, в Туреччині ймовірному вбивці пілота російського Су-24 дали 5 років в'язниці.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...