"Друзі" Кремля стають паріями в ЄС: Лідер ХСС назвав екс-канцлера Шредера "російським найманцем"

Приводом для таких заяв стало висунення колишнього німецького канцлера на високу посаду у компанії "Роснефть".

Герхард Шредер. Фото:РБК

Генсек баварської партії ХСС Андреас Шоєр розкритикував висунення Ґергарда Шредера на посаду незалежного директора російської компанії "Роснефть", яка знаходиться під дією європейських санкцій. Як пише Bild, Шоєр вважає, що екс-канцлер ФРН змішує приватні інтереси з політикою, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Колишній канцлер Шредер робить із себе російського найманця. Його залученість у справи компанії "Роснефть" неприємно попахує, тут змішуються приватні економічні інтереси з політикою", - заявив Шоєр.

Сам екс-канцлер заявив, що буде претендувати на цю посаду. "Я балотуватимусь, незважаючи на усю критику, яку я вважаю несправедливою", - заявив Шредер в інтерв'ю швейцарській газеті Blick. Свою заробітну плату незалежного директора в разі затвердження на посаді він оцінює приблизно у 350 тисяч доларів США (298 тисяч євро).

Нинішній лідер німецьких есдеків Мартін Шульц теж виступив проти цього кроку – як очікується, таке призначення додатково зменшує шанси СДРГ на перемогу у парламентських виборах.

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...