Друзі Путіна отримали тактичну перемогу: Дві країни ЄС блокували безвіз для України

Проти лібералізації візового режиму для українців виступили Бельгія та Франція, висуваючи, як аргумент - високий рівень корупції в Україні.

Ілюстрація:liter.kz

Сьогодні, 27 жовтня, представники двох країн Європейського Союзу заблокували обговорення питання про запровадження безвізового режиму з Україною. Про це написав кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у своєму Twitter, передають Патріоти України.

За словами журналіста зустріч у Брюсселі відбувалася на рівні дипломатів держав-учасниць союзу. За його інформацією, проти лібералізації візового режиму між Україною та ЄС виступили Бельгія та Франція.

На думку сторін, на сьогодні відкривати кордони Європи для української держави недоцільно. Основна причина – високий рівень корупції в Києві.

"Європейські дипломати говорили сьогодні про візову лібералізацію для України. Жодного руху доти, поки не буде розроблено запобіжний механізм (припинення безвізу - ред). У Бельгії та Франції виникли проблеми з питанням щодо корупції в Києві", – написав журналіст.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...