Дипломи українських медуніверситетів перестали визнавати за кордоном, - Гриневич

Сирія, Ліван, Ірак, Палестина та інші країни, звідки до України їде навчатися багато іноземних студентів, відмовилися повністю або частково визнавати кваліфікаційний рівень освіти лікарів, що навчалися в українських вишах.

Майбутні лікарі. Фото: iPress.ua.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що українські меддипломи тимчасово або повністю припинили визнавати Сирія, Ліван, Ірак і Палестина. Про це повідомила прес-служба міністерства, передають Патріоти України.

"Сьогодні деякі країни частково або повністю припинили визнання наших медичних дипломів. Це, зокрема, Сирія, Ліван, Ірак, Палестина і інші, звідки в наші медичні вузи традиційно приїжджає вчитися багато студентів", - зазначила Гриневич.

За її словами, таке рішення країни пояснили низьким балом вступників до медичних вишів і відсутністю доступу до інтернатури.

"Тому нам треба визначити, які зміни зараз потрібні, щоб вирішити ці проблеми і в цілому поліпшити якість надання освітніх послуг у медичних вузах", - резюмувала Гриневич.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...