Дивна гра між Луценком та Ситником: НАБУ апелює доказами, що зниклі кошти належать не Януковичу, а Онищенку

В бюро назвали безглуздими заяви генпрокурора про те, що НАБУ нібито "підіграє Януковичу" та намагається отримати "засекречене рішення суду" на його користь.

Олександр Онищенко. Фото:ТСН

У Національного антикорупційного бюро є докази, що заарештовані в ПАТ "Ощадбанк" 156,8 млн доларів США та 218,1 тис. грн належать нардепу-втікачу Олександру Онищенку. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

У відомстві наголошують, що вилучені під час слідчих дій документи підтверджують, що за угодою від 6 жовтня 2015 року компанія-нерезидент Prontoservus Limited (підконтрольна Сергію Арбузову), яка була засновником і власником компанії Quickpace Limited, продала частку компанії та її активи безпосередньо Онищенку.

Враховуючи ці обставини, за клопотанням детективів НАБУ відповідними постановами слідчого судді Солом'янського райсуду Києва від 24 травня 2016 року було накладено арешт на активи зазначеної компанії-нерезидента, які перебувають в Україні, а саме на рахунки компанії Quickpace Limited в «Ощадбанку», «Укрексімбанку» та КБ «Експобанку».

Наголошується, що на момент арешту на зазначених рахунках знаходились грошові кошти та облігації внутрішньої державної позики на загальну суму 157,2 млн доларів і 252,1 тис. грн.

При цьому в НАБУ назвали безглуздими заяви генпрокурора Юрія Луценка про те, що НАБУ нібито «підіграє Януковичу» та намагається отримати «засекречене рішення суду» на його користь.

Як повідомлялося раніше, напередодні, 8 листопада, НАБУ почало розслідування щодо співробітників «Ощадбанку» за фактом зникнення 156,8 млн, що належать компанії Quickpace Limited, яку пов'язують з Онищенком.

Сам Онищенко заявив, що вкрадені з «Ощадбанку» гроші компанії Quickpace Limited належать не йому, а екс-президенту Віктору Януковичу.

В свою чергу в ГПУ заперечили інформацію НАБУ та заявили, що вказані кошти були перераховані банком на рахунок Держказначейства.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...