"Единственная супердержава. Мы это принимаем": Путін заявив про готовність РФ співпрацювати зі США

Російський президент також заявив, що Росії не потрібна нова холодна війна, і додав, що санкції проти США не принесли результатів.

Володимир Путін. Фото:uinp.info

Президент РФ Володимир Путін назвав США єдиною супердержавою в світі. Про це він заявив, виступаючи на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Америка - велика держава. Сьогодні, напевно, єдина супердержава. Ми це приймаємо. Ми хочемо і готові працювати зі Сполученими Штатами", - зазначив він.

Путін також заявив, що країні не потрібна нова холодна війна, і додав, що санкції проти США не принесли результатів.

"Світові потрібна така потужна країна, і нам потрібна. Але нам не потрібно, щоб вони постійно втручалися в наші справи, вчили нас, як нам жити. Заважали Європі будувати з нами відносини ... Ось санкції ..., вони стосуються якось США? Та ніяк не стосуються. Наплювати їм на ці санкції. Наслідки наших дій у відповідь на них ніяк не відбиваються. На Європі відображаються, а на США - нульовий ефект", - підкреслив він.

Як відомо, економічні санкції відносно Росії були введені Сполученими Штатами, Євросоюзом і деякими іншими країнами навесні 2014 роки після анексії Криму та початку військових дій на Донбасі. Санкційні пакети кілька разів розширювалися і посилювалися.

Європейські лідери - зокрема, верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні, глава Європейської ради Дональд Туск, президент Європарламенту Мартін Шульц, а також лідери "Великої сімки" - заявляли, що санкції проти РФ, пов'язані в бойовими діями на Донбасі, повинні бути продовжені у зв'язку з тим, що Кремль не виконує Мінські угоди щодо врегулювання конфлікту.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...