Екологічна катастрофа: Росія може зберігати або тестувати на заводі "Титан" хімічну зброю, - Чубаров

Кремль дедалі більше перетворює Крим на військову базу. На півночі півострова посилює оборону і потроху прибирає нелояльне населення.

Завод "Титан" у Криму. Фото: ВВС.

В окупованому Криму люди скаржаться на різке погіршення стану здоров'я через викиди на заводі "Титан". Підвищений рівень сірчаної кислоти в повітрі зафіксували навіть українські прикордонники на адміністративній межі з Кримом. Так званий "глава республіки" Сергій Аксьонов ще два тижні тому переконував, що хвилюватися не варто. А вже сьогодні закрив завод "Кримський титан" на два тижні. Мовляв, саме з його резервуарів і випарувалась шкідлива речовина, передають Патріоти України.

Крім того, росіяни використовують завод для шантажу. Мовляв, що на підприємстві недостатньо води у кислотонакопичувачі. Раніше відстійник поповнювали з материка через Північно-Кримський канал. Після анексії Україна перекрила постачання, і заводу доводиться брати технічну воду зі свердловин у ній теж більше солей. Відновити постачання з материка будь-якою ціною – в інтересах окупантів.

Також припускають, на заводі Росія може зберігати або й узагалі тестувати бойові отруйні речовини. Перевірити це зможуть лише експерти Організації із заборони хімічної зброї. "На території кримського "Титану" могли зберігатися бойові отруйні речовини російської армії або могло би бути якесь тестування цих бойових отруйних речовин", – заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Експерти Майдану закордонних справ додають, Росія дедалі більше перетворює Крим на військову базу. На півночі півострова посилює оборону і потроху прибирає нелояльне населення.

Джерело: 24 канал

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...