Екс-мер Омельченко прокоментував смертельне ДТП в Києві за участю його авто

Впевнений - йому хочуть нашкодити недоброзичливці.

Екс-мер Омельченко. Фото: ЖЖГучне ДТП за участю машини екс-мера Києва Олександра Омельченка, яке відбулося в неділю на Столичному шосе, обростає подробицями. Збита "Вольво" 31-річна Тетяна померла в середу в лікарні, не виходячи з коми. Водій екс-мера Анатолій узятий під домашній арешт, і по телефону повідомив "Сегодня", що під крапельницями в реанімації, передають Патріоти України.

Він давно хворіє, і, можливо, йому стало погано за кермом - через що і сталося ДТП. Він визнав свою провину, але в ЗМІ з'явилися чутки, що у момент аварії за кермом авто нібито був Омельченко. Журналістом вдалося додзвонитися колишньому меру, і він ці чутки спростував. "Це брехлива інформація проти мене, замовлення від людей, яким я заважаю в Києві. Я не був на місці ДТП. А ті, хто поширюють цю інформацію, виконують чиєсь чорне замовлення. Але я впевнений, вони відповідатимуть за законом за наклеп, в процесі слідчих дій і свідків", - сказав Олександр Омельченко.

Пішохідний перехід, на якому збили Тетяну, розташований при в'їзді в Чапаєвку, поруч з покинутим КПП, в 10-ти хвилинах ходьби від авторинку, де працювала прибиральницею покійна. Днем тут шалений потік транспорту: авто мчать на швидкості і не гальмують, навіть коли на переході пішохід. Місцеві жителі називають цей перехід "смертоносним": - говорить місцева мешканка Тамара Павлівна: "Тут постійно гинуть люди. Я коли тут дорогу переходжу, то про себе молитву читаю страшно!". За словами голови комітету мікрорайону "Чапаєвка" Сергія Дегтярьова, покійна Тетяна прожила в селищі близько двох років. "Вона не тільки на авторинку прибиральницею працювала, ще підробляла продавщицею в ларьку з шаурмою Бідна жінка крутилася як могла. - Щоб і себе прогодувати, і дочку", - каже Дегтярьов.

Цивільний чоловік загиблої, Роман, на зв'язок не виходить. У розмові напередодні він сказав, що від рідних водія екс-мера йому пропонували гроші на лікування Тетяни. Дізнавшись про смерть коханої, Роман повторював, що не хоче жити. "Допомагати родині загиблої ми будемо. Враховуючи, що Анатолій зараз у важкому стані, в реанімації Будемо підтримувати її сім'ю. Але поки про це говорити рано, ще не закінчені всі формальності. Приїдуть родичі, які забрали доньку загиблої. Їм і будемо допомагати", - сказав Омельченко.

Осиротілу дочка Тетяни, п'ятирічну Сашу, в середу забрала її бабуся: мати біологічного батька дівчинки, який проживає в Івано-Франківській області. "Тетяна рік тому виїхала звідти і оселилася в Чапаєвці, зі співмешканцем. Дівчинка в садок не ходила, а співмешканець Тетяни ніде не працював і за нею доглядав. Коли Таню збила машина, бабуся, яка до 4 років займалася вихованням дівчинки, приїхала в Чапаєвку і забрала Сашу Тепер дівчинка живе в селі Угорники. Цивільний чоловік не хотів віддавати дитину, але після недовгих умовлянь погодився", - .. розповів Микола Кулеба, уповноважений президента з прав дітей.

Екс-мер Києва Омельченко мовчав з приводу ДТП п'ять днів. Але вчора "Сегодня" вдалося йому додзвонитися. "Я можу вам сказати одне: ... Триває слідство, і є таємниця слідства Тільки слідство може дати чіткі відповіді на всі питання з приводу цього ДТП. А ті, хто пише, що я був на місці аварії, займаються відвертими плітками. Це на їхній совісті ", - сказав Олександр Омельченко, додавши, що більше не може говорити.

У поліції сказали, що інформацію про присутність екс-мера на місці ДТП або десь неподалік в той день обов'язково перевірять - можливо, для цього доведеться отримати дозвіл суду на доступ до особистих речей, наприклад, мобільного телефону. "Ми не виключаємо, що за кермом автомобіля могла перебувати інша людина. Для цього був ретельно досліджений салон авто. Відібрано змиви з керма, коробки передач, взяли відбитки пальців і біологічні сліди. Чекаємо результатів експертизи ...", - кажуть в поліції.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...