Екс-міністр освіти Сербії Слободан Вуксанович став бомжем

Колишній політик, доктор наук, відомий поет, есеїст і перекладач, який опублікував 25 книг, після розлучення і втрати роботи опинився на вулиці.

Слободан Вуксанович. Фото: kurir.rs.

Екс-міністр освіти Сербії Слободан Вуксанович став бомжем. Під таким заголовком вийшла центральна стаття місцевого видання Кurir, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Сербські журналісти з'ясували, що колишній політик, доктор наук, відомий поет, есеїст і перекладач, який опублікував 25 книг, після розлучення і втрати роботи опинився на вулиці, де його, замерзлого і голодного, випадкові перехожі знайшли на лавці в одному з парків Белграда.

"Чоловік був в одному белградському парку, посеред ночі, на морозі. Він весь тремтів від холоду, на ньому була тонка куртка, а поруч рюкзак. Один з перехожих помітив людину, яка годинами сидить на лавці, і вирішив повідомити про нього у чергову службу найближчої поліклініки. Бригада швидко прибула, переконалася, що він не п'яний, але дуже ослаб і втомився.

Він не приховував, що зареєстрований, як бездомний, хоча і дуже цього соромився. При собі у нього не було документів, але він сказав, як його звуть і що він був міністром і професором в університеті. Розповів, що втратив роботу, розлучився і з'їхав із спільної квартири", - повідомив журналістам свідок події.

За словами свідка, Вуксанович "не був схожий на себе" і "був дуже запущений".

"Просив не відводити його в притулок для бездомних на Кумодражській діці... Махав руками і казав, що у нього є друг, у якого він може переночувати", - додав очевидець.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...