Екс-президент Кравчук порахував, скільки коштуватиме Україні повернення до ядерного статусу

Леонід Кравчук оцінює відновлення ядерного озброєння державою у $100 млрд.

Л.Кравчук. Фото: Daily.ua.

Зараз відновлення ядерного озброєння для України коштуватиме $100 млрд. Про це перший президент України Леонід Кравчук заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", передають Патріоти України.

"У мій час вважали, що відновлення ядерної зброї - 45 млрд дол. Зараз це всі 100. Теоретично держава може виготовити ядерну зброю. Може Північна Корея, то і Україна.

Європа і США були б категорично проти збільшення на карті світу ядерних держав. Будь-яка зброя масового знищення не є головним чинником, щоб забезпечити мир. Він забезпечується без зброї. Переговорами, дипломатичним шляхом ", - заявив Кравчук.

Нагадаємо, Україна офіційно втратила ядерний статус 2 червня 1996 року. фундаментальні принципи без'ядерності ( "не приймати, не виробляти і не набувати ядерної зброї") було закладено в Декларації про державний суверенітет України, прийнятій Верховною Радою УРСР 16 липня 1990 року.

16 листопада 1994-го Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1 липня 1968 року. Цими діями було затверджено, що Україна є власником всієї ядерної зброї, яку отримала у спадок від СРСР і має намір повністю від неї позбутися, використовуючи надалі атомну енергію виключно в мирних цілях. В обмін на це найбільші ядерні держави повинні були гарантувати Україні безпеку і виключення будь-яких форм агресії або тиску.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...