Екс-радник президента РФ розповів, як Путін контролював Януковича

Контроль над адміністрацією Януковича, який здійснювався Москвою протягом чотирьох років, що передували Революції гідності, був максимально використаний Кремлем для досягнення своїх цілей щодо розвалу України.

Янукович і Путін. Ілюстрація:espreso.tv

Президент Росії Володимир Путін контролював екс-президента України Віктора Януковича і тому домагався від Києва свого без військової агресії. Про це заявив в інтерв'ю Апострофу економіст, екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов, передають Патріоти України.

"Контроль над адміністрацією Януковича був важливішим, ніж контроль над однією або кількома областями України ... Я маю на увазі той контроль над адміністрацією Януковича, який здійснювався Кремлем протягом чотирьох років, що передували Революції гідності.

Це був час дуже сприятливих умов для Кремля, які й були максимально використані. У тому числі, для укладення Харківських угод (домовленість РФ і України про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму в обмін на газову знижку, укладену в 2010 році, - ред.), для розкладання силових структур в Україні, для підкупу багатьох українських політичних осіб і встановлення контролю над українськими ЗМІ.

Це була ідеальна ситуація, незважаючи на те, що Кремль напряму не окупував жоден український регіон. Потім відбулася революція, в ході якої до влади прийшли люди, які, принаймні, на словах не хотіли залишатися під впливом Кремля", - пояснив він.

Зараз, на думку Ілларіонова, Путін все ще може використовувати втікача, екс-президента України.

"Янукович продовжує залишатися одним з козирів в колоді, яким у певний момент може скористатися Кремль. Якщо відкриється можливість, де його можна буде використовувати, то це буде зроблено", - упевнений він.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...