​Експерти сміються над аргументацією: Нардеп Артеменко переконує, що представники США самі до нього звернулися, щоб "здав" в оренду Крим Путіну

Ключовий фігурант «Кримгейту» підтвердив, що його виключили з фракції Радикальної партії і вимагають, щоб склав депутатський мандат.

Андрій АртеменкоНардеп Андрій Артеменко, якого Радикальна партія виключила зі своєї фракції, стверджує, що не передавав жодного плану у Білий дім, а був залучений США до перемовин з українського питання, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Вочевидь в адміністрації Трампа без пана Артеменка не мислили вирішення кримського питання, ні Порошенко, ні Клімкін, ні Гройсман, ні посол України у США Валерій Чалий не задовольняли високім критеріям відбору.

"Це взагалі американська ідея, американська кухня, американська газета, американське весілля. Я формально став консультантом", - заявив Артеменко. Він наголосив, що ініціатива виходила саме від американської сторони. Проте він не уточнив, від кого саме у США він отримав пропозицію щодо переговорів. Так само він відмовився назвати, з ким ще американці вели аналогічні переговори.

За його словами, не йшлося про оренду Криму, а про шляхи вирішення проблеми. Мовляв, обговорювались історичні приклади за Гонконгським сценарієм, за Панамським сценарієм.

«Вскрита консерва» Кремля, як вже «охрестили» цього чоловіка підтвердив, що його виключили з фракції Радикальної партії і вимагають, щоб склав мандат. "Я не є членом Радикальної партії, а тільки членом фракції. Тому тут є конфлікт інтересів", - зазначив герой скандалу.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що за тиждень до того, як Майкл Флінн пішов з посади радника президента США з національної безпеки, в його офіс був доставлений пакет з пропозиціями про те, як глава Білого дому Дональд Трамп міг би зняти санкції з Росії. За інформацією видання, у складанні документа брав участь депутат Верховної Ради України Андрій Артеменко, член фракції Радикальної партії. У плані, зокрема, містяться вимоги про виведення всіх російських військ зі сходу України. Українським виборцям також запропоновано на референдумі вирішити, чи слід здати Росії Крим в оренду строком на 50 або 100 років.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...