Ера олігархів в Україні закінчується. Хто прийде після них - велике питання. А відповідь потрібна швидко, тому що олігархи - не тільки корупція і монополія, - Мостова

Вони аморальні не тому, що багаті. Вони багаті, тому що аморальні. А електорат які вибори поспіль вірить, що з чергового вовка може вийти добропорядний пастух.

Головний редактор українського тижневика "Дзеркало тижня" Юлія Мостова. Фото: zn.uaГоловний редактор українського тижневика "Дзеркало тижня" та авторитетний аналітик Юлія Мостова розповіла про те, чому вона вважає, що ері олігархів в Україні приходить кінець, пишуть Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости і пропонують читачам ознайомитися зі змістом інтерв'ю:

"Ера олігархів в Україні закінчується через зношування засобів виробництва, на яких вони збудували свій капітал. Хто прийде після них - велике питання, яким ніхто не поспішає задаватися. А відповідь потрібна швидко, тому що олігархи - не лише корупція і монополія. Це мільйони робочих місць, дотація найбільш рейтингових ЗМІ; практично всього спорту. Також це благодійні внески в медицину, фінансування основних політичних партій, величезні групи людей різних професій, які реалізують олігархічні проекти або обслуговують їхнє виробництво.

Проблема українського олігархату в тому, що, образно кажучи, якщо разом відстригти голову, то розвалиться і все тіло. Я не знаю, як з цим бути, але не бачу серйозної дискусії щодо пошуку відповіді", - сказала Мостова.

За її словами, йдуть люди, які прийшли в політику з бізнесу 90-тих, які сформувалися в особливій моралі, "де треба було рвати, гризти і ходити по трупах".

"Вони аморальні не тому, що багаті. Вони багаті, тому що аморальні. Їхня нездатність управляти державою з нинішніми викликами очевидна. А ми котрі вибори поспіль віримо, що вовки можуть стати пастухами", - розповіла Мостова.

Вона вважає, що люди, які йдуть на зміну нинішнім олігархам, поки ще не в змозі впоратися з викликами.

"Вони вже читають The Economist (авторитетний британський журнал) і бачили вітрини європейських демократій. Але вони ще не розуміють, як працює державна машина. Теорія і практика - різні речі. Політик - така ж професія, як лікар. Оперувати може фахівець, а не просто хороша людина. Необхідно у стислі терміни створювати школи кадрів, проходити інтелектуальне змужніння, протистояти спокусам. Втім, і перше, і друге ріднить спільна національна хвороба - тотальна, патологічна самовпевненість", - підсумувала Мостова."

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...