"Если Киев не пойдет мне навстречу": Німецькі ЗМІ розповіли, як Путін погрожував у Гамбурзі визнати ОРДЛО

На саміті G20 всі учасники зауважили, як погано російський президент висловлювався про президента України.

Путін на саміті у Гамбурзі. Ілюстрація:UkrMedia

Президент Росії Володимир Путін під час саміту G20 в Гамбурзі (Німеччина) погрожував визнати "ДНР" і "ЛНР", якщо офіційний Київ не піде йому назустріч. Про це пише німецьке видання FAZ, передають Патріоти України.

"На саміті G20 в Гамбурзі учасники помітили, як погано Володимир Путін висловлювався про Порошенка. Він планує територіальні завоювання, говорив Путін. На що федеральний канцлер (Німеччини Ангела Меркель - ред.) йому відповіла, що територіальні завоювання Росії поки що більш значні. Путін навіть погрожував в Гамбурзі тим, що він визнає сепаратистські райони ( "Л/ДНР" - ред.) як держави, якщо Київ не піде йому назустріч", - йдеться в матеріалі.

Відзначається, що в світлі цих заяв проголошення "Малоросії" виглядає як явна провокація.

Видання також пише, що заява ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" тільки підтвердило, що Росія і далі претендує на українські території.

При цьому підкреслюється, що США і Європа продовжують підтримувати владу України.

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...