"Если русских снова "обидят": Генерал Скіпальський прокоментував листування Суркова по дестабілізації України

Ситуація загрозлива тим, що Росія намагатиметься використати внутрішні протиріччя в Україні і недовіру українців до влади.

Олександр Скіпальський. Фото: UA1.com.ua.

На сьогоднішній день не можна стверджувати, що фрагменти листування помічника президента Росії Владислава Суркова, представлені групою українських хакерів, достовірні. Проте, можна з повною впевненістю стверджувати, що Кремль не відмовлявся від своєї стратегічної мети - знищення України як держави. Зокрема, Росія прагне скористатися ситуацією недовіри суспільства до влади, щоб ще раз ввести війська для "захисту" російськомовних. Таку думку"Обозревателю" висловив екс-заступник глави СБУ, голова Спілки офіцерів України, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський, передають Патріоти України.

"Росія має план із дестабілізації ситуації в Україні, це їхня стратегічна мета. Їх цікавить руйнування України як держави, як суб'єкта міжнародного права, як самостійної країни. Якщо вони впораються з Україною, вони зможуть тримати в покорі все своє близьке і далеке зарубіжжя, як вони кажуть ", - заявив генерал.

На його думку, про достовірність поданих хакерами матеріалів "можна говорити тільки тоді, коли ці дані можна буде перевірити ще раз через кілька джерел". "Я не можу стверджувати про те, що вони достовірні, хоча життя показує, що такий варіант цілком можливий", - сказав Скіпальський.

Якщо оприлюднений план із дестабілізації в Україні дійсно має місце, чи може Кремль переглянути його? "Це не змінить їх стратегічної мети. Якісь конкретні заходи можуть бути змінені, але від своєї мети вони не відмовляться", - переконаний генерал.

"Потрібно бути абсолютно наївним мрійником, щоб повірити Росії. Росія сприймає тільки силу, і тут у нас є свої завдання", - підкреслив він.

Так, Скіпальський звернув увагу на небезпечну ситуацію, що склалася в Україні, якою не забуде скористатися Кремль. На його думку, рівень недовіри до влади зростає. "Сьогодні в цей провал заходить Росія, заходять вороги, і він стає дуже небезпечним".

При цьому "Росія робить ставку на посилення цього протиріччя. Коли врешті-решт виникне протистояння, російські спецслужби проведуть пару провокаційних акцій, пов'язаних з "переслідуваннями" етнічних росіян, і введуть війська на територію України під виглядом захисту російськомовного населення. Ось що вони планують. Навіть не читаючи плану Суркова, я впевнений, що в його основі лежить саме такий сценарій", - заявив Скіпальський.

У ситуації, що склалася, він порекомендував українській владі "змінити поведінку" і впровадити ефективні заходи для зближення влади і народу.

Як писали Патріоти України, група українських хакерів "Кіберхунта" зламала поштовий ящик помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова. Зокрема, організація виклала на сайті відскановані копії документів, в яких викладаються "невідкладні комплексні заходи" по дестабілізації політичного життя в Україні.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...