Фінальний "хник" Путіна, - Олег Панфілов

Путін може нести нісенітницю будь-якого змісту і якості, оскільки населення запам'ятовує тільки ключові слова - Росія настільки могутня, що пропонує Євросоюзу об'єднуватися, щоб допомогти йому в розвитку економіки.

Президент РФ Володимир Путін під час Міжнародного економічного форуму в Санкт-Петербурзі 17 червня 2016 року. Фото: ТАСС.

На Міжнародному економічному форумі в Санкт-Петербурзі Путін був "паїнькою" - надто не хамив, часто робив здивовані очі, назвав "бандерівця" Порошенка на ім'я та по батькові і навіть виголосив очевидне - США є наддержавою, єдиною. Ці слова Путіну не пробачать активісти "русского мира", що будують свою ідеологію на нікчемності Америки і щороку прогнозують обвал долара і його швидку смерть. Але найнесподіванішою частиною стала непомічена пропозиція створити щось нове - якесь "євразійське партнерство", пише Олег Панфілов, професор Державного університету Ілії (Грузія), засновник і директор московського Центру екстремальної журналістики (2000-2010), для "Крим. Реалії", повідомляють Патріоти України.

"Ми пропонуємо подумати про створення великого євразійського партнерства за участю ЄАЕС, а також країн, з якими у нас уже склалися тісні стосунки: Китай, Індія, Пакистан, Іран і, звичайно, маємо на увазі наших партнерів по СНД, інших зацікавлених держав і об'єднань", - сказав Путін. Він також зазначив, що "зацікавленість у співпраці з ЄАЕС висловили близько 40 держав і міжнародних організацій", заодно підкресливши, що Москва зацікавлена в партнерстві ЄАЕС з Європейським союзом.

Учасники форуму і спостерігачі відзначили в черговий раз важливий фактор в інтелектуальній поведінці Путіна - він нічого не розуміє ні в геополітиці, ні в економіці, пропонуючи створювати щось, абсолютно несумісне і що не створюється з однієї лише причини - не можна об'єднувати економіки, наприклад Франції і Киргизстану. Торгувати вони можуть, можуть навіть брати участь в якихось проектах - з будівництва фабрики сірників в Таласській долині, але ставити їх в один партнерський ряд - абсурд. Частка Франції в світовому ВВП становить 2,33 відсотка, в списку Міжнародного валютного фонду, ВВП Франції у 2015 році становить 2647 мільярдів доларів, Киргизстану - 20,1 мільярда. На душу населення, за даними ООН, і того менше: Франція - 42 339 доларів, Киргизстан - 1303 долара.

В принципі, таке порівняння можна провести між будь-якою пострадянською країною і країною Євросоюзу. За даними Міжнародного валютного фонду за 2015 рік, Російська Федерація опустилася на 72-е місце в світовому рейтингу. Вище її, на 71 місці, знаходиться невелика африканська держава Габон, а трохи нижче, на 73-й позиції - острівна держава в Навітряних островах Карибського моря, населення якого складає всього 160 тисяч осіб.

Путіну - добре, він зберігає в населення ненависть до знань і елементарного розуміння економіки. Тому може нести нісенітницю будь-якого змісту і якості, оскільки населення запам'ятовує тільки ключові слова - Росія настільки могутня, що пропонує Євросоюзу об'єднуватися, щоб допомогти йому в розвитку економіки.

Росіяни, як і раніше, ставляться до економіки, як в Радянському Союзі, коли виконання і перевиконання п'ятирічного плану були турботою КПРС, а турботою населення залишалися черги за дефіцитом і необхідність щось "дістати", коли "викинуть". Переважна більшість населення живе колишніми комуністичними принципами, в яких виховувалося кілька поколінь - їсти те, що дістанеться, купувати те, що дадуть, сподіватися на краще, як скаже черговий вождь.

У Бердянську знищили організатора катівень: У ГУР Міноборони розповіли подробиці (відео)

неділя, 5 травень 2024, 15:44

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу, передають Патріоти України. Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 ...

"Пілот відчув себе безстрашним": Речник Повітряних сил ЗСУ прокоментував знищення Су-25 окупантів

неділя, 5 травень 2024, 15:20

Що більше в сил оборони України буде різних засобів протиповітряної оборони, то більших втрат зазнватиме авіація окупантів. Про це, коментуючи знищення після тривалої паузи російського літака Су-25, розповів 5 травня речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі те...