"Фронтовики" здригнулися: Геращенко підтвердив переговори однопартійців про відставку шефа

Нардеп вважає, що президент має бажання усунути вплив партії "Народний фронт" на прийняття рішень в державі.

Антон Геращенко. Фото:focus.ua

Партія "Народний фронт" веде переговори про можливу відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це в блозі на Обозревателе написав народний депутат від фракції "Народного фронту" Антон Геращенко, інформують Патріоти України.

"Президент України Петро Порошенко з 26 жовтня 2014 року, тобто з дати виборів до Верховної Ради, ніяк не може примиритися з їх результатами. І хоче усунути вплив партії "Народний фронт" на прийняття рішень. Тому вся політика президента за останні півтора роки була спрямована на те, щоб усунути партію "Народний фронт" і її лідерів від прийняття рішень у державі", - упевнений він.

Геращенко заявив, що однією з таких дій глави держави була організація голосування за відставку прем'єр-міністра. "Не було ніякої домовленості - це було щирим бажанням президента домогтися відставки Яценюка. Але його розрахунки не виправдалися. Зараз дійсно ведуться переговори з цього питання. Але ні до яких результатів поки ці переговори не привели", - зазначив депутат.

"Проблема в тому, що партія "Народний фронт" хоче, щоб в Україні, в нашій країні, був наведений порядок і країна розвивалася. При тій концепції, яка існує зараз, цього розвитку не відбувається. Йде постійна підкилимна боротьба, на яку витрачається величезна кількість сил", - додав він.

Нардеп наголосив, що "Народний фронт" готовий допомогти Порошенкові реформувати країну.

"Але тільки якщо він перестане вважати, що лише його позиція є виключно правильною. У демократичній державі необхідно враховувати позиції всіх політичних сил, які обрані в парламент і складають більшість. Компроміс можливий. І він може полягати в тому, щоб система влади в Україні була збалансована, і ця влада була готова рухати нашу країну в напрямку Європейського союзу. Не словом, а ділом. Але сьогодні ми бачимо, що низка політиків говорить одне, робить - інше, а думає - третє. Це неправильно", - вважає Геращенко.

"На сьогоднішній момент Яценюк є легітимним прем'єр-міністром. Питання про відставку прем'єр-міністра було поставлене на засіданні Верховної Ради, що було відверто нерозумною дією з боку партнерів по коаліції - Блоку Петра Порошенка. Юридично прем'єр може перебувати на своїй посаді до вересня. Далі - час покаже", - резюмував він.

На питання видання з приводу того, чи розглядає керівництво "Народного фронту" можливість "обміну" посади прем'єр-міністра на посилення присутності цієї політичної сили в силовому блоці, Геращенко чіткої відповіді не дав.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...