Ганебний фарс: Турчинов потролив Путіна через знищення російської військової техніки в Сирії

Секретар РНБО зазначив, що на авіабазі у Сирії в результаті мінометного обстрілу було знищено щонайменше чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, військово-транспортний літак Ан-72 і склад боєприпасів.

Олександр Турчинов. Фото:УНІАН

Втрати РФ у Сирії повністю суперечать заявам російського лідера Володимира Путіна про перемогу в цій близькосхідній країні. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, втрати в результаті мінометного обстрілу 31 грудня на російській авіабазі "Хмеймім" були найбільшими за весь час проведення військової операції, а тому слова Путіна перетворилася в "ганебний фарс".

"Путінська пропагандистська заява про перемогу російських військових в Сирії, з якої він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася в ганебний фарс, а військовий парад, який він приймав на сирійській землі, - на похоронну процесію", - заявив Турчинов.

Секретар РНБО зазначив, що на авіабазі було знищено щонайменше чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, військово-транспортний літак Ан-72 і склад боєприпасів.

"У цей же день під час виконання бойового завдання був знищений російський вертоліт Мі-24", - нагадав він.

Турчинов додав, що російському Генштабу та Міністерству оборони не вдалося приховати такі масштабні втрати.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...