​Гарний приклад для "Опоблоку": У Литві віце-спікер парламенту не витримав звинувачень у зв'язках з Росією

Парламентаря підозрюють у непрозорих зв'язках із російськими енергетичними компаніями, а також представниками злочинного світу.
Міндаугас Бастіс. Не з тими дружив

Віце-голова литовського Сейму, соціал-демократ Міндаугас Бастіс вирішив піти у відставку зі своєї посади через важки звинувачення, повідомляють Патріоти України з посиланням на Delfi.

"Я звільнюся з посади заступника голови Сейму. Друге – не буду претендувати на посаду голови Соціал-демократичної партії, третє – звернуся до прокуратури, щоб було проведене розслідування щодо мене", – заявив Бастіс. Проте політик зазначив, що не збирається здавати депутатський мандат.

Як повідомляють у Департаменті державної безпеки Литви, Бастіс зав'язав занадто тісні зв'язки із представником російської держкорпорації "Росатом" Євгеном Костіним, колишнім агентом КДБ Петром Воєйкою та журналістом телеканалу РТР Ернестом Мацкявічюсом, ведучим програми "Вести".

Литовські спецслужби вважають, що в умовах напружених відносин між Литвою та Росією, російсько-українського конфлікту та ведення інформаційної війни депутат Міндаугас Бастіс може становити загрозу для національної безпеки країни.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...