Генерал розповів, чому Росія тисне на Україну через військові навчання біля Криму (фото)

Йдеться про використання сучасної зброї, яка може завдати суттєвої шкоди російським військам.

Ракетні стрільби України біля окупованого Криму. Фото: mil.gov.ua

Російська Федерація тисне на Україну через військові навчання біля Криму, бо йдеться про використання сучасного озброєння. Про це розповів екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтененат Ігор Романенко, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Навчання у Криму є плановими. Про них було відомо ще з минулого року. За обсягом їх не можна порівняти з російськими військовими навчаннями, які відбулись у серпні-вересні, де було сформовано ударне угруповання на українському напрямку. Росія тисне на Україну через військові навчання, бо прагне зупинити просування України щодо розвитку та модернізації озброєння, техніки", - сказав Романенко.

За його словами, також йдеться про тиск з метою зупинити ці навчання української армії, бо йдеться про використання сучасної зброї, яка може завдати суттєвої шкоди російським військам.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...