Генерал СБУ назвав винних в смерті поліцейських з Дніпра

Українське суспільство повинно терміново відреагувати на недосконалість реформи поліції, тому що недостатня підготовка копів ставить під загрозу життя всіх громадян.

Артем Кутушев і Ольга Макаренко. Фото: Обозреватель.

Вина в загибелі двох патрульних поліцейських у Дніпрі лежить на керівництві МВС, яке видало бажане за дійсне, випустивши своїх людей на вулиці абсолютно непідготовленими. Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив генерал-лейтенант, двічі заступник голови СБУ, один із творців і голова Союзу офіцерів України Олександр Скіпальський, передають Патріоти України.

"За три місяці вони просто не могли отримати якісну підготовку. Якби в поліцію набрали лише фронтовиків, які пройшли кілька років війни, то це було б ще реально. А для хлопчиків і дівчаток, які ніколи не тримали зброю в руках, для них три місяці - це ніщо. Деканоїдзе й Аваков піаряться, а злочинність зростає", - сказав голова Союзу офіцерів України.

За словами Скіпальського, суспільству потрібно терміново відреагувати на реформу поліції, тому що недосконалість підготовки копів ставить під загрозу життя всіх громадян України.

"Поліцейські, які повинні захищати людей, настільки непрофесійно підготовлені, що не можуть захистити навіть себе. Адже є й правила поведінки при затриманні і перевірці документів, які передбачають заходи безпеки, що унеможливили б таку трагічну розв'язку", - розповів він.

Скіпальський виступив також за часткову легалізацію зброї для певних категорій громадян.

"Потрібно це робити не масово, а категорійно. Видавати колишнім військовим, спортсменам, які займаються стрільбою. Підготувати спеціальні курси, які вони закінчували б. Тобто провести відповідну роботу", - заявив він.

Як повідомляли Патріоти України раніше, вранці 25 вересня в Дніпрі біля автовокзалу водій зупиненого за порушення правил дорожнього руху автомобіля застрелив патрульного поліцейського. Злочинець зник з місця події.

Співробітник патрульної поліції Артем Кутушев загинув на місці.

Пізніше в лікарні померла поранена злочинцем Ольга Макаренко.

Сьогодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що підозрюваного у вбивстві поліцейських в Дніпрі затримали з пораненням. Ним виявився Олександр Пугачов.

Він зараз перебуває в одній з лікарень Дніпра, куди звернувся за допомогою внаслідок поранення під вигаданим прізвищем. Поліція взяла його під охорону і найближчим часом йому буде оголошено підозру.

Пугачов мав посвідчення учасника АТО, видане після оголошення в розшук.

Глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе зазначила, що це перші поліцейські в Україні, які загинули під час виконання службових обов'язків.

У поліції порушили три кримінальні провадження.

Радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що виступає за довічне покарання для Пугачова.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...