"Гібридні" ігри: Угорщина дістала "пряник" у $50 000 000 для України

​Глава угорського МЗС наголосив, що Угорщина готова здійснити кроки для відновлення довіри у відносинах з Україною.
Петер Сійярто. Фото: Україна молода.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляє, що його країна готова активізувати опцію з надання 50 мільйонів доларів кредиту на будівництво доріг у Закарпатській області. Глава угорського МЗС підтвердив, що у Варшаві на переговорах з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним було досягнуто домовленостей щодо призначення посадової особи, відповідальної за транскордонне економічне співробітництво. Про це йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду, передають Патріоти України.

"В інтересах забезпечення безперешкодного продовження програми економічного розвитку Закарпаття заступник міністра закордонних справ Левенте Мадяр та призначений український посадовець мають провести зустріч за першої можливості", - заявив Сійярто.
Також глава МЗС Угорщини заявив, що "в дусі відновлення підґрунтя до довіри" угорська сторона готова активізувати надання кредиту у розмірі 50 мільйонів доларів для фінансування будівництва доріг на Закарпатті. "Угорщина також готова продовжити програму, в рамках якої вона вже забезпечила для постраждалих від війни на сході України дітей безкоштовні канікули на озері Веленце", - наголосив Сійярто.
Крім того, за його словами, він сказав Клімкіну, що Угорщина продовжить надавати 100 стипендій з державного бюджету українським студентам для навчання в угорських університетах. "В інтересах Угорщини, щоби конфлікт, який сформувався, був урегульований якомога швидше", - заявив Сійярто. Він сказав, що це буде на користь усім, не лише для України та Угорщини, але і для угорської національної меншини на Закарпатті.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...