Гібридний сценарій Москви: У Кремлі запропонували надати російське громадянство жителям Придністров'я

Йдеться про тих громадян невизнаної "республіки", хто народився вже після розвалу СРСР і за законом не мають на це права.

Ілюстрація:www.bbc.com

Після 25 років існування в статусі невизнаної республіки жителі Придністров'я отримають можливість набути громадянство РФ. Йдеться про тих, хто народився вже після розвалу СРСР і за законом не мають на це права. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

За словами російського віце-прем'єра Дмитра Рогозіна, зараз в Москві розглядають варіант надання громадянства РФ жителям Придністров'я, які народилися після 1991 року. "Зараз це питання за моїм зверненням опрацьовується російськими відомствами, міністерствами", - зазначив заступник голови уряду РФ.

При цьому Рогозін уточнив, що в Кремлі не хочуть нового витка критики з боку Заходу. Зараз молоді люди за законом мають право стати або громадянами України, або Молдови, або Румунії.

Раніше одіозний політик Володимир Жириновський заявив, що Москва повинна офіційно визнати Абхазію, Південну Осетію і Придністров'я своїми територіями.

Як відомо, гостра фаза конфлікту між Молдовою і Придністров'ям почалася після розпаду СРСР. Після втручання Росії збройний конфлікт припинився, однак Придністров'я так і не визнали в світі. ПМР вважають сепаратистської республікою, що не мають ніяких прав.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: