Глава Єврокомісії написав листа Путіну: назвав головну умову поліпшення відносин з Москвою

Міністр закордонних справ Литви з цього приводу вже заявив, що здивований листом Юнкера, який не відображає думку членів ЄС.

Жан-Клод Юнкер. Фото:www.segodnya.ua

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер запропонував президенту Росії Володимиру Путіну тісніші торговельні взаємини між ЄС та Митним союзом у випадку прогресу із дотриманням припинення вогню на Донбасі.

Юнкер озвучив цю пропозицію у листі, який надіслав Путіну цього тижня, передають Патріоти України з посиланням на DW.

У листі Юнкера наголошується на важливості добрих відносин між ЄС та Москвою, "які, на мій превеликий жаль, не було можливості розвивати впродовж останнього року".

Речниця Єврокомісії підтвердила, що Юнкер написав Путіну листа після нетривалої зустрічі на саміті G20, однак не брав на себе жодних нових зобов'язань у ньому.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що здивований листом Юнкера, який не відображає думку членів ЄС і жодним чином не згадує санкції ЄС проти Росії через анексію Криму та дестабілізацію на Донбасі.

Раніше віце-президент США Джозеф Байден і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявляли, що введені проти Російської Федерації санкції повинні бути пов'язані з повним виконанням Мінських угод.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...