Глава МОК Томас Бах має таємні домовленості з Кремлем, - WADA

Голова спецкомісії Всесвітнього антидопінгового агентства Річард Паунд сумнівається в прозорості прийняття рішення МОК щодо участі РФ в Олімпіаді.

Річард Паунд. Фото: eurosport.ru.

Голова спецкомісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річард Паунд вважає, що глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах (Thomas Bach) міг піти на таємні домовленості з приводу участі РФ в Олімпіаді, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Екстрене засідання виконкому МОК, що минув 24 липня, тривало всього три години, і "трохи пізніше були представлені юридично бездоганні 13 сторінок з цього питання", - вказав Паунд в середу, 3 серпня. На думку Паунда, не виключено, що цей документ був підготовлений заздалегідь.

Спроба Томаса Баха обґрунтувати рішення проти повного усунення РФ від Олімпіади не переконує Паунда. "Чим більше МОК намагається роз'яснити прийняте ним рішення, тим заплутаніше все стає", - вважає Паунд. При цьому аргумент, що в результаті повного виключення збірної Росії постраждають і невинні спортсмени, на думку Паунда не має сили. "Через апартеїд ми виключали всю збірну ПАР на довгі роки. Щось подібне відбувається зараз і з Кувейтом", - зауважив спортивний чиновник, який з 1997 по 2007 роки очолював WADA. На його думку, повне відсторонення від Ігор стало б у випадку з Росією "кращим рішенням".

Недопуск до Ігор інформатора Юлії Степанової Паунд розцінює як "тривожний" факт. "Я був шокований, почувши це", - зауважив Паунд. За кодексом WADA Степанова мала право взяти участь в Олімпіаді, що також підтвердила і Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій, допустивши Степанову до участі в чемпіонаті Європи.

"Не знаю, что делать, вот опять разбомбили Белгород": Росіяни у розпачі через бойові дії поблизу власних домівок (відео)

четвер, 16 травень 2024, 22:20

Зокрема, у розмові росіянин розповідає, що Бєлгород знову розбомбили. "Я понял, а у вас что там? Я не знаю, что делать, там что-то вообще, только вот опять разбомбили Белгород", — жаліється росіянин. . Також у ГУР МОУ підкреслили, що за кожен воєнний ...

"Мы русские! Мы победим!": Титуловану російську спорстменку викрито у підтримці війни проти України

четвер, 16 травень 2024, 21:30

Російська п'ятиборка Ульяна Баташова, яка отримала статус «нейтральної» та отримала допуск до міжнародних змагань, в соціальних мережах підтримує війну проти України Про це інформує Base of Ukrainian Sports, передають Патріоти України. . В Instagram Б...