Паралімпійці-легкоатлети показали кращий результат, ніж чемпіони Олімпіади-2016 (відео)

​Четверо паралімпійців пробігли дистанцію 1500 метрів швидше олімпійського чемпіона Ріо американця Метью Центровіца.

Четверо паралімпійців пробігли 1500 метрів швидше чемпіона Ріо. Фото: paralympic.org.

Четверо учасників забігу на дистанції 1500 метрів на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро показали кращий результат, ніж олімпійський чемпіон Ріо-2016 американець Метью Центровіц. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Забіг проходив в категорії T13 - в ній беруть участь спортсмени зі слабким зором. Золоту медаль виграв алжирець Абдельлатіфа Бака з результатом 3: 48.29, срібло дісталося ефіопові Таміру Деміссе з результатом 3: 48.59, бронза - у кенійця Генрі Кірва з 3: 49.59. Четвертий результат показав Фуад Бака з Алжиру з результатом 3: 49.84. Всі вони побили результат олімпійського чемпіона Центровіца, який в Ріо завоював золото з результатом 3: 50.00.

Журналісти відзначають, що на Олімпіаді в Ріо бігуни вибрали тактику повільного бігу на значній ділянці дистанції, щоб не визначати лідера заздалегідь і потім зробити вирішальний ривок на останніх 500 метрах. Саме тому Центровіц біг на 11 секунд довше, ніж під час першого свого забігу, і на 24 секунди довше існуючого світового рекорду. Більш того, результат Центровіца - найгірший в історії Олімпіад з 1932 року, і на попередніх 16 Олімпіадах він би не отримав за нього ніякої медалі.

Змагання на Паралімпіаді, на відміну від Олімпіади-2016, відразу набули швидкого темпу, тому бігуни і обігнали Центровіца.

У п'ятий день змагань в Ріо-де-Жанейро українські паралімпійці завоювали ще 12 нагород, серед яких чотири золоті медалі, шість срібних, дві бронзові, і залишаються на третьому місці в заліку національних команд.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...