Глава Нацполіції розповів, скільки українського бурштину продається нелегально

За словами С.Князєва, за день на біржі у польському Гданську продають 10 тонн нелегально вивезеного з України бурштину.

99 % українського бурштину добувається нелегально. Фото: Зеркало недели.

Глава Національної поліції України Сергій Князєв озвучив жахаючі дані про те, скільки видобутого в Україні бурштину продається нелегально. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Фокус", передають Патріоти України.

Князєв визнав, що в Україні досі не знають, як вирішити проблему так званої "бурштинової лихоманки".

- Ми ще не вміємо вирішувати такі проблеми. Україна досі має кілька проблем з надрами – це ліс, рибні запаси, вугільні копанки і відносно нещодавно виникла проблема бурштину, – констатував глава Нацполіції.

За його даними, офіційно в Україні видобувають всього 5 тонн бурштину на рік. Для порівняння – за день на біржі у польському Гданську продають 10 тонн і практично увесь цей бурштин є нелегально вивезеним з України.

"99% цих продажів – нелегальний український бурштин", – зазначив Князєв. Від "бурштинової лихоманки" страждають одразу кілька областей на Поліссі.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...