Годі брехати: Столтенберг застеріг Росію від "інцидентів, які можуть вийти з-під контролю"

Якщо Москва не буде надавати правдиву та точну інформацію щодо справжніх масштабів військових навчань, то це може мати дуже погані наслідки.
Єнс Столтенберг. Фото: Рейтерс.

Росія має надавати вірогідну інформацію про тип і масштаби військових навчань, які вона планує чи плануватиме. Зокрема, це стосується також і "Західу-2017". Якщо Москва не буде надавати правдиву та точну інформацію щодо справжніх масштабів військових навчань, то ризик інцидентів, які можуть "вийти з-під контролю" лише зростатиме, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передають Патріоти України із посиланням на DW.

Столтенберг також підкреслив важливість того, щоб "такі навчання не ускладнювали і не погіршували ситуацію з безпекою в регіоні". "Раніше були випадки, коли навчання використовувалися як прикриття для агресивних дій відносно найближчих держав. Зокрема, так було в Грузії 2008 року або в 2014 році – в Україні", – зауважив генсек НАТО.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...