Голова МЗС Угорщини просто збрехав: В Україні відповіли на гучну заяву про відкриття моніторингової місії ОБСЄ на Закарпатті

Заяви глави угорського зовнішньополітичного відомства не відповідають дійсності, принаймні в облдержадміністрацію регіону такої інформації не надходило.

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто. Ілюстрація:Вголос

У Закарпатську обласну державну адміністрацію не надходили відомості і пропозиції з приводу розміщення на території області місії ОБСЄ, про що раніше заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто. Про це повідомляє Громадьске радіо з посиланням на спікера Закарпатської ОДА Ярослава Галаса, зазначають Патріоти України.

"Не було пропозицій до адміністрації про відкриття постійної моніторингової місії. І адміністрація не давала погодження", - заявив він.

За словами спікера, можливо, дозвіл адміністрації в даному випадку і не потрібний, але поставити її до відома необхідно. Також Галас додав, що найближчий офіс ОБСЄ знаходиться в Івано-Франківську.

Як вже повідомлялося, раніше прес-служба угорської партії "Фіде" розповсюдила заяву Сійярто про те, що ОБСЄ повідомила його про відкриття наглядової місії на Закарпатті.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...