Голова Слідкому РФ був призначений мафією, - прокуратура Іспанії

У російській пресі з'явилася доповідь іспанських слідчих у справі про російську мафію.


Олександр Бастрикін. Фото:mn24.com.ua

Глава Слідчого комітету Російської Федерації (СК РФ) Олександр Бастрикін отримав свою посаду завдяки зв'язкам з мафією, йдеться в опублікованій The New Times доповіді прокуратури Іспанії у справі про російську мафію. Про це повідомили сьогодні в прес-службі мережевого руху "Відкрита Росія", зазначають Патріоти України.

Як наголошується, іспанські слідчі називають "просування Саші" (Бастрикіна, - ред.) головною удачею групи кримінального авторитета Геннадія Петрова, яка займалася відмиванням грошей в Іспанії. Зокрема, прокурори посилаються на прослуховування поліцією розмов Петрова та інших фігурантів справи.

Так 28 червня 2007 року Ігор Соболевський (тодішній адвокат, згодом заступник голови СК РФ, - ред.) повідомив Петрову, що "Саша" (Бастрикін) дякує тому за призначення на посаду.

Сам Соболевський завдяки Петрову та за участю депутата Рєзніка, як випливає з матеріалів справи, був призначений заступником Бастрикіна в 2008 році.

Крім того, іспанська прокуратура стверджує, що нинішній глава російської Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків Микола Аулов також пов'язаний з Петровим. У 2006-2008 роках Аулов працював начальником главку МВС РФ по Центральному федеральному округу і за півтора року 78 разів дзвонив Петрову.

"Має сенс відзначити дії людей Аулова, виконані на прохання Петрова, а саме затримання кількох поліцейських з причини того, що ті діяли проти інтересів людини з оточення Петрова ...

Також Микола Аулов, користуючись своїми зв'язками на місцевому та федеральному рівні, надає підтримку і сприяє випуску ліцензій та інших видів дозволів в особистих і бізнес-інтересах Петрова і його оточення. Аулов отримував грошову винагороду від Петрова ", - йдеться в доповіді.

При цьому іспанські слідчі запевняють, що Аулов допомагав Петрову справлятися з конкурентами в злочинному середовищі, і в цих розборках, за їхніми даними, був задіяний і президент РФ Володимир Путін.

Згідно з доповіддю іспанської прокуратури, у розмові 2 липня 2007 з Петровим екс-депутат Держдуми Михайло Глущенко (організував вбивство правозахисниці Старовойтової) пропонував "поговорити з Колею", щоб вирішити проблему "безрукого" (Володимира Барсукова (Кумаріна), конкурента Петрова в бандитському світі Петербурга).

Пізніше, через півтора місяця, Кумарин був заарештований. У розмові зі своїм спільником на наступний день Петров повідомив, що Кумарин "був затриманий за розпорядженням "Царя". На думку слідства, "Царем" обвинувачені називали Путіна.

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...