Головний біль Яценюка: Експерт розповів, коли нардепи масово тікатимуть з "Народного фронту"

У парламенті може зрости кількість депутатів -"тушок".

Арсеній Яценюк. Фото:rian.com.ua

У разі відмови від розпуску Верховної Ради кількість переходів депутатів між фракціями може різко зрости. При цьому головні втрати очікуються у фракції прем'єр-міністра Арсенія Яценюка - "Народному фронті". Про це заявив політолог Володимир Цибулько, передають Патріоти України з посиланням на Новый регион.

"Перш за все, під загрозою ризику знаходиться фракція "Народного фронту", особливо, якщо вона втратить своїх міністрів у складі уряду. Поки рекордсменом по втраті депутатів залишається фракція БПП, яку з моменту створення покинули близько 20 членів", - сказав він.

Цибулько зазначив, що основні причини "перебіжок" депутатів - вихід по команді спонсора, незадоволеність своїм статусом або навіть ідеологічні відмінності. "Залишаються в популяції депутатів і класичні "тушки", які продаються за гроші і потім починають гадити на своїх колишніх товаришів", - констатував експерт.

Він нагадав, що згідно з регламентом, депутати-мажоритарники мають більше свободи в переходах між фракціями, особливо, якщо вони були обрані як самовисуванці.

"Обрані за партійними списками формально взагалі зобов'язані увійти до складу партійної фракції, і в разі виходу повинні скласти мандат , хоча насправді тушки цим не займаються", - додав він.

За словами експерта, "подальша доля перебіжчиків складається по-різному". «Мажоритарники, які вийшли з політичними мотиваціями, часто успішно інтегруються в нові політичні проекти, маючи за собою підтримку виборців в окрузі.

У той же час, списковиків, яких переманили, використовують переважно як одноразових спойлерів - для виконання брудної роботи, і місце таких депутатів в ієрархії знаходиться в самому низу - після партійних тітушок і брудометів", - іронізує експерт.

Відзначимо, що за рік роботи Верховної Ради VIII-го скликання 43 депутати вийшли зі своїх фракцій. На сьогоднішній день в парламенті налічується 50 позафракційних нардепів.

Відбити партнера у Росії? Макрон закликав Європу оновити економічні зв’язки з Китаєм

понеділок, 6 травень 2024, 8:56

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що європейським країнам потрібно оновити економічні зв’язки з Китаєм. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. За словами французького лідера, Європа хоче більше взаємності в економічних зв’язках з К...

Росіяни дуже добре готуються": Берлінська назвала чотири фактори, які ослабили Україну

понеділок, 6 травень 2024, 8:49

Провали в мобілізації, затримка з постачанням зброї від США, нарощування військово-промислового комплексу (ВПК) Росії на противагу недостатньому нарощенню виробництва зброї та снарядів в Україні зробили нашу країну ослабеною. Таку думку висловила керів...