Гопак на старих граблях: Хто випивав на ювілеї у голови Рівненської ОДА (фото, відео)

Кожне наступне «покоління» чиновників повторює помилки своїх попередників, часто не розуміючи, що невідворотно приречене повторювати їхню долю.

Йшов третій день світкування ювілею голови Рівненської ОДА. Фото: vse.rv.ua.

Чиновник – це статус чи професія десь у цивілізованому світі, а в Україні – це більше схоже на діагноз. От так часто буває: заходять в будівлю влади нормальні і прогресивні люди, а виходять – «чиновники» з відтінком «совкового» мислення. Ще з радянських часів, партноменклатура влаштовувала застілля на дні народження і всілякі професійні свята, а підлеглі і залежні чиновники приходили їх вітати. Щоправда, навіть між собою, називаючи цю процедуру: «на поклон». Про це пише рівненське видання ВСЕ, передають Патріоти України.

Опинившись в районі стадіону «Авангард», закортіло випити кави. В тому районі є лише базар, який у понеділок не працює і ресторан «Спорт». При відсутності вибору, самі розумієте…

На підході до ресторану одразу помітив скупчення дорогих і престижних авто. Деякі з них, кожен рівненський журналіст, знає по номерах. Як от, наприклад, чорну Toyota Avalon, котра є службовим авто голови Рівненської облдержадміністрації. За кілька хвилин стало ясно: Олексій Муляренко вже третій день святкує свій день народження. Ще 15 жовтня керівнику Рівненщини виповнилось сорок років.

Привітати ювіляра зібрався весь політично-чиновницько-бізнесовий бомонд Рівненщини. Як з’ясувалось згодом, святкувати почали ще о 15:00. Для цього ресторан «Спорт» був зарезервований повністю. І каву довелось шукати в іншому місці. Але мова не про те.

Як проговорився один з працівників ресторану, першою хвилею, вітати керівника області приходили керівники державних установ і різних служб. Виявляється нову, постмайданну владу нічому не навчив досвід попередників. І вітати з днем народження, що не входить в їх службові обов’язки, вони все ж їздять у свій робочий час. Час, який оплачується нашими з вами грошима, але кого цікавлять такі дрібниці? Нинішня влада, як і попередня, вирішили станцювати гопака на старих граблях.

Ліворуч: депутат Рівнеради від ВО "Батьківщина" Олександр Бабат. Радикали Ляшка принесли в подарунок вила з господарства Романа Стасюка (праворуч)

Граблів на святі не було, але були вила. Депутати Рівненської міськради, від Радикальної партії Ляшка принесли Олексію Муляренку свій партійний символ. Що ще подарували окрім сільського інвентарю наразі не відомо.

Депутати Рівнеради зліва направо: Роман Яворський (Громадський контроль), Ігор Ковалець (ВО "Самопоміч"), Святослав Стельмащук (Громадський контроль), Олександр Крюков (ВО "Свобода")

До речі, голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко досі ще є депутатом Рівнеради від БПП «Солідарність». Така вже українська національна риса чиновників: вмощувати свою п’яту точку на декілька стільців. Хоча, народна мудрість цього не радить.

Депутат від БПП "Солідарність" Олександр Чубай.

Взагалі, як виявилось, після 16:00, коли вашого покірного слугу занесло в цей ресторан, був час вітання для депутатів Рівненської міської ради. І кого тут тільки не було…

Як повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» рівненська журналістка Вікторія Мамотюк, після керівників держустанов та депутатів міської ради, вітати ювіляра ще приїздили депутати Рівненської обласної ради. Все чітко за графіком, статусом і хронологією.

Депутат Назарій Поліщук (ВО "Самопоміч")

Понеділок день робочий. Щоб з’ясувати на якій підставі головний чиновник області посеред робочого дня приймає вітання поза робочим кабінетом, звернулись до прес-служби Рівненської ОДА. Там відреагували миттєво і повідомили що Олексій Муляренко має вихідний за власний рахунок. На прохання надати відповідний документ, у прес-службі відповіли згодою. За 15 хвилин сканкопія заяви була надіслана.

Депутати від від ВО "Батьківщина" Віталій Павелків та Олександр Курсик.

Чесно кажучи, закралась думка, що аби прикрити шефа, підлеглі самі «намалювали» документ. Але підпис на заяві і на декларації чиновника схожі. Та у документа не вистачає одного атрибуту. Заява ніби-то написана ще 10 жовтня, але на папері не вистачає штампу канцелярії та вхідного номера. І тут одне з двох: або в канцелярії бардак з реєстрацією документації, або заява була написана спеціально для журналістів.

Заява Олексія Муляренка щодо відпустки за власний рахунок. Порівняйте підпис з підписом на його декларації.

Та облишимо це. Заява є і після цієї публікації у будь-якому випадку вже не зникне. Але порушення у діях голови Рівненської ОДА все ж є. Якщо Олексій Муляренко у понеділок, 17 жовтня, знаходиться у відпустці «за власний рахунок» то з якого доброго дива він користується службовим авто? За чий рахунок в бак Toyota Avalon було залите пальне, хто виписав путівку для водія і за яким призначенням? І вже геть на останок: як чиновник Олексій Муляренко має повестись з тими підлеглими, які використовуючи робочий час та службові авто приїхали у ресторан «Спорт» привітати громадянина Олексія Муляренка з ювілеєм?

Мені лише шкода того, що кожне наступне «покоління» чиновників повторює помилки своїх попередників. Часто не розуміючи, що невідворотно приречені повторювати їхню долю.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...