"Готові прийняти "Аскер" на службу в ЗСУ": Полторак прокоментував інцидент на Чонгарі

Очільник Міноборони на зустрічі з главою Меджлісу висловив готовність прийняти в ЗСУ членів об'єднання "Аскер", "які виявлять добровільне бажання служити".

Степан Полторак зустрівся з Рефатом Чуборовим. Фото:Fаcebook

Міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим і обговорив інцидент на Чонгарі. Про це Полторак повідомив у себе в Facebook, зазначають Патріоти України.

"З головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим обговорили події, які відбулися в ніч на 13 лютого поблизу селища Чонгар", - повідомив міністр.

Він зазначив, що також було піднято питання призову на військову службу за контрактом громадян різних національностей, які є вихідцями з Криму.

"Готові в порядку, передбаченому законодавством України, розглянути заяви членів громадського об'єднання Аскер, які виявлять добровільне бажання служити в складі кримського підрозділу бригади морської піхоти Військово-Морських Сил ЗСУ", - підкреслив Полторак.

Як відомо, сьогодні, 13 лютого, в оперативному командуванні Південь повідомили, що військові затримали і роззброїли незаконне збройне формування, яке прибуло на позиції ЗСУ поблизу адмінкордону з окупованим Кримом.

У той же час в Меджлісі заявили, що військові силою захопили базу кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана в Чонгарі. Пізніше глава Меджлісу Чубаров заявив, що інцидент на Чонгарі вичерпаний.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...